شنوایی سنجی
شنوایی مهمترین راه ارتباطی انسان محسوب می شود. با آسیب دیدن این عضو سایر فعالیت های فرد نیز دچار اختلال می گردد .برای ارزیابی افراد از شیوه های مختلف سنجش شنوایی استفاده می شود. سنجش شنوایی یا شنوایی سنجی یک اصطلاح نسبتا کلی است که دال بر ارزیابی دستگاه شنوایی و گوش می باشد که در ادامه به بررسی آن می پردازیم.
در یک طبقه بندی کلی شنوایی سنجی به زیرمجموعه های زیر تقسیم بندی می شود:
غربالگری شنوایی (Screening)
با انجام آزمون غربالگری شنوایی, امکان ارزیابی سریع ومعتبر در هر زمان و مکان فراهم می گردد. این ارزیابی هم در کلینیک شنوایی و هم در منزل (برای افراد کم توان یا مسن) براحتی قابل انجام است.
ارزیابی پایه شنوایی و آزمون های درک گفتار (PTA & Speech Audiometry)
در کلینیک تخصصی نیکا؛ ارزیابی شنوایی با استفاده از ادیومتر های کلینیکی تراز اول دنیا انجام می گیرد. این دستگاه ها قابلیت انجام انواع آزمونهای شنوایی و تستهای تکمیلی و گفتاری را دارا می باشد و درضمن قابلیت اتصال به کامپیوتر از طریق USB را نیز دارد .
با استفاده از این دستگاه میزان و نوع کاهش شنوایی توسط ادیولوژیست(متخصص شنوایی) تعیین می شود و با انجام انواع آزمونهای شنوایی و ارزیابی درک گفتاری؛ تدابیر و توانبخشی شنوایی لازم صورت می گیرد. بدین منظور؛ پس از آن بیمار برای اقدامات درمانی(نظیر تجویز دارو و عمل جراحی) یا اقدامات توانبخشی (نظیر تجویز سمعک) ارجاع می گردد.
تمپانومتری و رفلکس آکوستیک (Tympanometry & Acoustic Reflex )
از این آزمون برای ارزیابی عملکرد گوش میانی ( اندازه گیری فشار گوش میانی و بررسی تحرک پرده گوش) استفاده می شود. پارگی پرده گوش و یا عفونت های گوش و یا حتی لوزه توسط این آزمون مشخص می گردد . بررسی شیپور استاش و اندازه گیری عصب شنوایی نیز در این آزمون مورد بررسی قرار می گیرد.
هدف اصلی این آزمایشات بررسی میزان شنوایی و در صورت وجود کاهش شنوایی بررسی محل ضایعه و تشخیص میزان و درصد کم شنوایی است.
تمامی این آزمون ها و نیز برخی ارزیابی هی دیگر نظیر ETF و همچنین تجویز سمعک؛ در کلینیک تخصصی نیکا انجام می گیرد.